دوره کارگاهی ذهن آگاهی (مبتنی بر شناخت درمانی)
?آیا دوست دارید به دنیایی خلاقانه تر قدم بگذارید؟
?افکار منفی و استرس را از خود دور کنید واز روابط خود رضایت داشته باشید؟
?آیا به آرامش، افزایش حافظه فعال، تمرکز و توسعه فردی خود اهمیت می دهید؟
ذهـن آگاهـی یـا حضور در لحظـه میتواند به شـما کمک کند.
✨ دوره کارگاهی آنلاین ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی (mbct)
♨️ ویژه افزایش تمرکز و کاهش استرس در ایام امتحانات♨️
? شرکت کنندگان: دانش آموزان پایه ششم تا دوازدهم، دانشجویان، طلاب، فرهنگیان و اولیای دانش آموزان
? استاد: سرکار خانم فاطمه تابش (روان درمانگر و روانشناس بالینی)
✨ ۴ جلسه همراه با تکنیک های عملی مطابق استانداردهای جهانی
? همراه با اعطای گواهینامه دوره
? شروع دوره از ۱۵ تیر ۱۴۰۲ پنجشنبه ها ۱۰ الی ۱۱:۴۵ صبح
هزینه دوره: با تخفیف ویژه تابستان فقط ۱۹۹ هزار تومان
✨ مهلت ثبت نام: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲
لطفا پس از ثبت نام اسکرین صفحه ثبت نام، نام و نام خانوادگی و شماره شاد خود را برای arameshchemist@ در شاد یا ایتا ارسال نمایید.
ذهن آگاهی چیست؟ فواید ذهن آگاهی چیست؟
به زبان ساده، ذهن آگاهی شرایطی است که در لحظه حال باشید، نه اینکه در حال فکر کردن به گذشته یا آینده بوده و لحظه حال را از دست بدهید. (مثلا وقتی غذا میخورید ولی فکرتان در انجام کارهای شرکت است.) رسیدن به این شرایط، با انجام تمرین های ذهن آگاهی مثل مدیتیشن و یوگا و ریلکسیشن و… حاصل میشود.
نکته: مزایای ذهن آگاهی و کل مطلبی که در ادامه میخوانید، در واقع ترجمه مقالهای در سایت apa یا همان انجمن روانشناسان آمریکا است.در ضمن در مورد هر مزیت همانطور که در ادامه هم متوجه میشوید، تحقیق یا مطالعاتی انجام شده که در هر بخش نام محققان و سال انجامش را اعلام میکنم.
۱_ کاهش نشخوار فکری
منظور از نشخوار فکری، همان افکار ناراحت کننده و مزاحم است که آرامش را از زندگی میگیرند. مطالعات مختلف نشان دادهاند که ذهن آگاهی به کاهش نشخوار فکری کمک میکند. به عنوان نمونه، در یک مطالعه که در سال ۲۰۰۸ و توسط Chambers انجام شد، ۲۰ مدیتیشنکننده مبتدی در یک دوره ۱۰ روزه مراقبه فشرده شرکت کردند. بعد از اتمام دوره، شرکتکنندگان گفتند خودآگاهی بیشتری به دست آوردهاند. همچنین این افراد علائم افسردگی و نشخوار فکری کمتری را تجربه میکردند.
۲_ کاهش استرس
یکی از مهمترین فواید و مزایای ذهن آگاهی، کاهش استرس است! در این چند ساله تحقیقات و مطالعاتی انجام شده که نشان دادهاند تمرین های ذهن آگاهی استرس را کاهش میدهد. به عنوان نمونه، در سال ۲۰۱۰ متاآنالیزی توسط Hoffman انجام شد که نشان داد ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس یا همان mbsr ممکن است در تغییر فرآیندهای عاطفی و شناختی که زمینهساز مسائل بالینی متعددی هستند، مفید باشند. در واقع به زبان ساده از این متاآنالیز میتوان این نتیجه را گرفت که مدیتیشن ذهن آگاهی روی کاهش اضطراب و همینطور negative affect (احساسات منفی) تاثیر دارد.
علاوه بر این، در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۰ توسط Farb انجام شد، شرکتکنندگان به طور تصادفی در گروه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. بعد از این به این افراد و همینطور افرادی در دیگر گروهها، یکسری ویدیوهای غمانگیز نشان داده و سپس از مغزشان با دستگاه fMRI تصویربرداری شد. در نهایت محققان متوجه شدند شرکتکنندگانی که کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را تجربه کرده بودند، در مقایسه با دیگر گروهها، اضطراب، افسردگی و ناراحتی کمتری داشتند.
همینطور، دادههای fMRI نشان داد که این گروه هنگام قرار گرفتن در معرض فیلمها، نسبت به دیگر گروهها واکنشهای متفاوتتری نشان میدهند. این یافتهها و تحقیقات است که نشان میدهد ذهن آگاهی توانایی افراد در انتخاب و همینطور کنترل احساساتشان را افزایش میدهد.
۳_ افزایش حافظه فعال
حافظه فعال آن بخشی از مغز است که به طور موقت اطلاعات را برای پردازش نگهداری میکند. این بخش از مغز روی تصمیمها، رفتارها و استدلالهایمان تاثیر دارد.
یکی دیگر از تاثیرات ذهن آگاهی، بهبود حافظه فعال است. در مورد این موضوع هم تحقیقاتی انجام شده. مثلا مطالعهای در سال ۲۰۱۰ توسط jha انجام شد و مزایای مدیتیشن ذهن آگاهی را بین ۲ گروه نظامی که یک گروه از ذهن آگاهی کمک میگرفت و دیگری نه، طی ۸ هفته بررسی کرد.
هر دو این گروهها قبل از شروع دوره، در یک دوره بسیار استرسزا بودند. در آخر محققان متوجه شدند گروه نظامی بدون مدیتیشن، با گذشت زمان ظرفیت حافظه فعالشان کاهش پیدا کرده. در حالی که ظرفیت حافظه فعال در گروهی که مدیتیشن میکردهاند، افزایش پیدا کرده بود.
۴_ رضایت از روابط
جالب است بدانید که مطالعات نشان داده توانایی فرد در ذهن آگاهی میتواند به افزایش رضایتش از روابط، کمک کند. شواهد تجربی نشان میدهد که ذهن آگاهی در برابر اثرات استرسزای عاطفی و به وجود آمدن تعارض، فرد را محافظت میکند. مطالعاتی که پیرامون این موضوع شکل گرفته به سال ۲۰۰۷ برمیگردد و توسط Barnes، Wachs و Cordova انجام شده.
۵_ بهبود تمرکز
یک مطالعه دیگر که در سال ۲۰۰۹ و توسط Moore و Malinowski انجام شد، این موضوع را بررسی کرد که چگونه مراقبه ذهن آگاهی بر توانایی شرکتکنندگان در تمرکز، توجه و سرکوب اطلاعات مزاحم تاثیر میگذارد.
در این مطالعه، محققان گروهی از افرادی تجربهدار در زمینه مدیتیشن ذهن آگاهی را با گروهی که هیچ تجربه مدیتیشنی نداشتند، مقایسه کردند. در آخر آنها متوجه شدند که گروه اول یعنی افراد تجربهدار، به طور قابل توجهی در معیارهای توجه عملکرد بهتری دارند و خودآگاهیشان بیشتر است.
۶_ افزایش توانایی مقابله با بیماری
یکی دیگر از مباحثی که محققان به دنبال اثبات یا رد آن بودهاند، تاثیر ذهن آگاهی بر بیمارانی بوده که بیماری مزمن مثل سرطان دارند. تحقیقات و مطالعات نشان داده درست است ذهن آگاهی ممکن است علائم این بیماریها را کاهش ندهد، اما میتواند به کنترل آنها کمک کند.
به عنوان نمونه، کارآزمایی eCALM که یک برنامه درمانی برای بیماران سرطانی است، نشان داده که ذهن آگاهی میتواند علائم استرس را در این بیماران کاهش بدهد. البته ذهن آگاهی علاوه بر کاهش استرس، باعث کاهش نشخوارهای ذهنی هم در این افراد شد. همینطور مشخص شده ذهن آگاهی میتواند بهبود بعد از سانحه را آسانتر کرده، خستگی را کاهش داده و قدرت افراد را بالا ببرد.
۷_ کاهش علائم افسردگی
مدت زیادی است که ذهن آگاهی به عنوان یک درمان مکمل و موثر برای افسردگی در نظر گرفته شده. تحقیقات و مطالعات نشان دادهاند که علائم افسردگی، اضطراب و استرس، در افرادی که تمرین های ذهن آگاهی میکنند، کاهش مییابد. نکته اینجاست که استرس و اضطراب خودشان از دلایل مهم ابتلا به افسردگی محسوب میشوند.
همینطور ذهن آگاهی به افراد برای تنظیم احساسات کمک کرده، باعث میشود آنها به جای مبارزه بیهوده با احساسات بد، این احساسات را بپذیرند که این باعث خواهد شد بهتر احساساتشان را تنظیم و مدیریت کنند. نتیجه چنین چیزهایی مقابله و مدیریت افسردگی است. به جز اینها، مطالعات و تحقیقات تایید کردهاند ذهن آگاهی حتی برای افرادی که افکار خودکشی دارند هم مثبت بوده و به طور معمول باعث کاهش این افکار میشود.
۸_ بهبود بی خوابی
مدیتیشن و به طور کلی تمرین های ذهن آگاهی یکی از راهکارهای اثربخش برای درمان مشکلات خواب هستند. در واقع به ایندلیل که ذهن آگاهی باعث کاهش استرس و افزایش آرامش میشود، از آن برای بهبود مشکلات خواب استفاده کمک میگیرند. البته تحقیقاتی هم در این زمینه انجام شده و اثربخشی مدیتیشن برای خواب را تایید کردهاند. مثلا در یک تحقیق مشخص افرادی که به طور مداوم مدیتیشن میکنند، خواب باکیفیتتری نسبت به دیگر افراد دارند.
نقد و بررسی دوره
هیچ نقد و بررسی برای این دوره ثبت نشده است.
مدرسان
20 دانشجو ثبت نام کرده