سامانه آموزشی جشنواره ملی خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی بزودی راه اندازی می شود.
آموزش مهارت های تفکر بر پایه علوم شناختی:
«جشنواره خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی» فرصت های یادگیری جذاب آموزشی برای چهار گروه از مخاطبان تدارک دیده است:
دانشآموزان پایههای اول تا چهارم
دانشآموزان پایههای پنجم تا نهم
دانشآموزان پایه دهم تا دوازدهم
گروه بزرگسالان شامل والدین، مربیان (معلمان، دبیرن، هنرآموزان) و مدیران
این سامانه بر اساس دستاوردهای علوم شناختی به تبیین خلاقیت و زمینههای اجتماعی، شناختی و هیجانی خلاقیت و نوآوری می پردازد.
در این برنامه شرکت کنندگان، با اهمیت کنشگری هر فرد در مواجهه با عوامل و موانع اجتماعی جهت تحقق یک ایده خلاقانه آشنا میشوند. همچنین، به این موضوع پی خواهند برد که چه راهبردهایی برای نظارت و کنترل عوامل شناختی و هیجانی درگیر در یک فرایند خلاقانه، موثر هستند و این که تعامل شناخت و هیجان چگونه فرایند خلاقیتورزی را تحت تأثیر قرار میدهد.
دانشآموزان فعالیتهایی را برای ارتقاء مهارتهای نظارت و کنترل عوامل شناختی و هیجانی درگیر در یک فرایند خلاقانه تجربه میکنند. بنیادیترین سطح این مهارتها، کارکردهای اجرایی مغز هستند که مسئولیت هدفگذاری و اولویتبندی امور روزمره زندگی را برعهده دارند- مهارتهایی که پایه اصلی یادگیری در قرن آینده محسوب میشوند و به افراد امکان خواهند داد که با کمک انعطافپذیری مغز راه حلهای نوآورانه برای مسائل زندگی بیابند.
در این مجموعه آموزشی یادگیرندگان با این موضوع آشنا میشوند که راهبردهای مناسب و مؤثر برای مدیریت کارکردهای اجرایی در خلال یک فرایند خلاق کدامند. همچنین، شرکت کنندگان با این مفهوم آشنا خواهند شد که نظام تفکر ما یک سامانه پیچیده و کلگراست و برای عملکرد مؤثر لازم است همه ابعاد آن رشد کند (این ابعاد شامل مهارت پردازش اطلاعات، مهارت استدلال، مهارت پژوهش، مهارت تفکر خلاق، و مهارت تفکر انتقادی است).
از این رو، در بخش پایانی این برنامه مهارتهای تفکر و نحوه کارکرد در زندگی روزمره معرفی میشود و درباره زیرمهارتهای تفکر خلاق فعالیتهایی جهت بهبود تفکر خلاق تجربه خواهد شد.
دکتر محمود تلخابی
مدیر تیم تولید محتوای علمی ، آموزشی جشنواره خلاقیت، نو آوری و کار آفرینی